Joel_Linnainmaki_Studio-1_WEB.jpg

JOel

Olen kolmikymppinen vantaalainen sosiaaliliberaali, feministi ja tasa-arvoa edistävä nuorisoalan asiantuntija. Muutimme yksinhuoltajaäitini ja pikkusiskoni kanssa synnyinkaupungistani Joensuusta Pakkalan peltojen keskelle 8. luokalla. Kävin peruskoulun loppuun länsi-Vantaan Myllymäessä ja lukion itä-Vantaan Tikkurilassa, jossa minusta onnekkaasti tuli perheeni toinen ylioppilas.
 

Toimin Vantaalla muun muassa Vihreiden kaupunginvaltuutettuna sekä sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenenä. Poliitikkona minulle tärkeintä on turvata jokaiselle ihmiselle tasa-arvoiset mahdollisuudet onnellisen elämän tavoitteluun. Minusta politiikan tehtävä on torjua köyhyyttä ja eriarvoisuutta, sekä ratkoa ihmisten ongelmia. Olen vuosia tehnyt töitä lapsiperheköyhyyden poistamiseksi, lastensuojelun ongelmien korjaamiseksi, vammaisten oikeuksien puolustamiseksi, sekä sen eteen, ettei yhtään nuorta syrjäytettäisi yhteiskunnasta.

 

Tällä hetkellä työskentelen ulkoministeri Haaviston erityisavustajana ulkoministeriössä. Aiemmin olen tehnyt töitä muun muassa eduskunnassa, Kirkon Ulkomaanavulla, sekä Suomen Lukiolaisten liitolla turvapaikanhakijanuoret-hankkeessa, jossa lukioikäiset nuoret järjestivät harrastustoimintaa nuorille turvapaikanhakijoille eri puolilla Suomea. 

Arjessa teen vapaaehtoistyötä nuorten ihmisoikeuksien eteen ympäri maailmaa, luen kirjoja ja käyn kuntosalilla.

Miksi olen mukana politiikassa?

 

​Olen aina ollut huono seisomaan sivussa, kun joku voi huonosti. Ajattelen myös, että jos huonot päätökset ärsyttävät on heitettävä oma hattu kehään. Demokratia elää kansalaisten aktiivisuudesta.

 

Lähdin lukiossa mukaan vaikuttamaan Vantaan asioihin, koska halusin  puolustaa Punaisen Ristin Rekolan nuorten turvatalon rahoitusta. Turvatalo on nuorten hengähdyspaikka silloin kun kotona on ongelmia. Kokosimme ystäväni kanssa adressin, koska tiesimme, että huonoille päätöksille on vaihtoehto.  Viesti meni perille. Apua ja tukea yksinäisellä hetkellä saa tänäkin vuonna yli sata nuorta.

 

Arvot

 

Arvoiltani uskon lähimmäisistä välittämiseen, hädänalaisten auttamiseen, tasa-arvoon, sekä kansainvälisyyteen.

 

Olen pitänyt elämässä ja politiikassa hyvänä ohjenuorana yhdysvaltalaisen poliitikon Robert F. Kennedyn ajatusta:

 

”The purpose of life is to contribute in some way to making things better.”