• Joel Linnainmaki

Onko Vantaalla varaa ratikkaan? (Spoilers: ON.)


Vantaalle suunniteltu pikaratikka kulkisi Helsingin Mellunmäen metroasemalta Hakunilan ja itä-Vantaan kautta Tikkurilaan, Jumbolle ja lentoasemalle. Moni kuntavaaliehdokas on jo ehtinyt ilmoittautua ratikan vastustajaksi. Vantaan Sanomat puhuu jopa ratikkavaaleista.


Somen syövereissä opettajien määrät ja terveyskeskuksiin pääsy asetetaan nollasummapelinä vastakkain ratikan rakentamisen kanssa. "Ratikka on Vantaalle liian kallis!", populistit huutavat. Moni tuntuu ajattelevan, että jos investointimäärärahoja pienennetään voidaan käyttömenoja nostaa. Näin kaupungin talousarvio ei valitettavasti toimi.


Kysymys kustannuksista on silti hyvä, eikä tämän kokoluokan päätöksiä pidä tehdä hätiköiden. Ratikan rakentamiskustannuksiksi on arvioitu 393 miljoonaa euroa. Se on suuri summa, mutta tästä 30 % kattaisi valtio. Vantaalle maksettavaa jäisi 267 miljoonaa euroa. Ratikka ei kuitenkaan ole vain menoerä, vaan se myös toisi rahaa kaupungin kassaan. Helsingin Sanomissa julkaistiin tänään arvioita kaupungille koituvista hyödyistä. Kaupungin kaavatalouslaskelman mukaan Vantaa voisi 40 vuoden aikana kerätä maanmyynti- ja maankäyttösopimuksilla yhteensä 270 miljoonaa euroa tuloja. Uusista rakennuksista arvioidaan tulevan kiinteistöverotuottoja noin 120 miljoonaa euroa ja rakentamisesta tulevia verotuottoja noin 35 miljoonaa euroa.


Ratikan tulokertymä voisi siis 40 vuodessa olla Vantaalle 425 miljoonaa euroa. Toisin sanoen ratikka maksaa itsensä takaisin. Miksi näin? Koska raidehankkeet tutkitusti lisäävät maan- ja asuntojen arvoa radan varrella. Voittajia ovat asukkaat, asunnonomistajat, rakentajat, yritykset ja tietysti kaupunki. Kannatan ratikan rakentamista alkuperäisessä aikataulussa, järkevää investointia ei kannata lykätä. Vantaa on Suomen neljänneksi suurin kaupunki, joka kasvaa hurjaa vauhtia. Väkilukumme lisääntyy joka vuosi lähes 4000 ihmisellä. Ratikka mahdollistaa kaupungin järkevän kasvun nykyisissä keskustoissa Itä-Vantaalla. Lopputuloksena on parempaa ja sujuvampaa joukkoliikennettä ja tiiviimpää kaupunkia.


On myös hyvä muistaa, että ratikka on ensisijaisesti hyvää ilmastopolitiikkaa ja tärkeä sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja eriarvoisuuden vähentämisen työkalu. Monet idän asuinalueet, kuten Hakunila, ovat koko 2000-luvun olleet laiminlyötyjä. Itä-Vantaa ja sen asukkaat ansaitsevat paremmat ja nopeammat joukkoliikenneyhteydet niin muuhun Vantaaseen kuin myös Helsinkiin. Ratikka olisi Vantaan suurin investointi idän lähiöihin sitten niiden rakentamisen. Raitiotie toisi mukanaan myös muita palveluita ja uutta virtaa itään. Vuosien laiminlyönnin jälkeen. Olemme mielestäni tämän hankkeen itä-vantaalaisille velkaa.

Ja kaiken kukkuraksi ratikka maksaisi itsensä takaisin.